Kerkelijke Provincie Keulen
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Kerkelijke Provincie Keulen

De Kerkelijke Provincie Utrecht
 
IndexPortaleZoekenLaatste afbeeldingenRegistrerenInloggen

 

 Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae

Ga naar beneden 
2 plaatsers
AuteurBericht
Karanda
Bisschoppen
Karanda


Aantal berichten : 929
Registration date : 01-03-08

Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae Empty
BerichtOnderwerp: Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae   Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae Icon_minitimezo mei 23, 2010 7:50 pm

Aan de vertaling van dit boek wordt gewerkt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Elequest
Bisschop in Partibus
Elequest


Aantal berichten : 1404
Leeftijd : 55
Localisation : Leiden
Registration date : 27-07-08

Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae Empty
BerichtOnderwerp: Re: Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae   Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae Icon_minitimevr jun 03, 2011 4:02 pm

Citaat :
Regimini secularis Ecclesiae
Pauselijke Bulletin "Voor de regering van de seculiere kerk".


Boek 2: het episcopaat, het priesterschap en religieuze achterban


Het apostolaat


Deel I: De provincies en bisdommen


Artikel 1: Het bisdom is een religieuze achterban waarvan de gelovigen zijn toevertrouwd aan een bisschop, erfgenaam van het Bisschoppelijk traditie als opvolger van de apostelen, aan geestelijken van de religieuze gids met de hulp en samenwerking van haar.

Artikel 2: Het bisdom is verdeeld in parochies waarvan het aantal varieert naar gelang van de bisdommen.

Artikel 3: De bisdommen zijn gegroepeerd in kerkelijke provincie onder leiding van een metropolitane aartsbisschop.

Artikel 4: De kerkelijke provincies van dezelfde temporele soevereine primaat worden gegroepeerd en geplaatst onder het gezag van een primaat, wanneer hun aantal is minimaal 2 en ze allemaal in totaal ten minste 4 bisdommen.

- Artikel 4.1: een primaat wordt bestuurd door een bisschoppelijke samenstel bestaande uit ten minste de grootstedelijke aartsbisschoppen eronder, en heeft de macht om bisschoppen te benoemen en te verwijderen van zijn grondgebied.

- Artikel 4.2: Elke primaat heeft zijn unieke statuten die zijn goedgekeurd door de Heilige College.

- Artikel 4.3: De taalgebieden die niet in aanmerking voor de status van de primaten worden opgericht als vice primaat, en gekoppeld aan een bestaand primaat of geleid door een gevolmachtigd prelaat benoemd door de Heilige College.

- Artikel 4.4: De Curia kan religieuze provincie hechten ook een tijdelijke naar een nauwe primaat of voorlopig primaten nodigen verschillende provincies in een religieuze.

- Artikel 4.5: De Curia kan splitsen een primaat in meerdere vice-primaten in om de exploitatie te vergemakkelijken het. De vice-primaten vervolgens te kunnen bedienen, net als primaten.




Deel II: het episcopaat



De term "bisschop", wordt toegepast zonder onderscheid, aan elke houder van bisschoppelijk gezag, ongeacht of bisschop of aartsbisschop.

Artikel 1: In de kerk, de paus en de kardinalen, worden gevolgd door de bisschoppen komen.

Artikel 2: De bisschop is een lid van de geestelijkheid gekozen door de Paus, door de leden van het episcopaat met toestemming van de paus, aan het bisdom leiden een, en kunnen worden verwijderd uit deze zitting door discretionaire bevoegdheid door dezelfde mensen.

Regel 3: Slechts een bisschop kan leiden het bisschoppelijk bureau van een bisdom.

Artikel 4: Er zijn 2 soorten van de bisschoppen: bisschop in kantoor en de ere-bisschop.

Artikel 5: Een bisschop in Office is ofwel metropolitane aartsbisschop of aartsbisschop 'suffragaan'. 'Suffragaan' bisschop is afhankelijk van de status van het bisdom waartoe men gebonden is. Deze categorieën zijn niet onderscheid van de natuur maar van eer.

Artikel 6: De bisschop regelt iemands bisdom binnen de grenzen opgelegd door: de Algemene Vergadering van de bisschoppen, de Canon Law, de doctrines en eisen Kerk vastgesteld door de.

- Artikel 6.1: De bisschop heeft het recht te benoemen en te ontslaan van zijn / haar diocesane raad.

- Artikel 6.2: De bisschop zal plaats bieden voor de vakantie van de priesters (esses) Res Parendo en In Gratebus benoemt en ontslaat priesters (esses) van parochie onder zijn jurisdictie.

- Artikel 6.3: De bisschop benoemt en ontslaat de aalmoezeniers van de edele kapellen onder zijn / haar bevoegdheid op verzoek van de adel of discretie.

- Artikel 6.4: De bisschop benoemt en ontslaat de aalmoezeniers te leggen voor en militaire organisaties, met uitzondering van de militaire en religieuze orde door Rome erkend, geregistreerd onder zijn / haar bisdom.

- Artikel 6.5: De bisschop heeft het recht Consistorie een kennisgeving van excommunicatie, van "défroquage" of annulering van een sacrament met de juiste Pauselijke.

- Artikel 6.6: De bisschop heeft het recht om sacramenten toe te voegen voorschriften ter beperking van de toekenning van de door de aanvaarding van de Congregatie van het Heilig Officie.


Artikel 7: De bisschop emeritus zijn ere-bisschoppen hebben aangenomen van hun ambt van bisschop correct en consistent meer dan 3 maanden, dragen zij deze titel onder de Canoniek Recht voor 2 maanden. Het Bisschoppelijk Vergadering kan regelen hun rechten in hun vergaderingen. Ze niet langer gezag binnen hun bisdom.

Artikel 8: De bisschop in patribus worden benoemd door de Heilige College namens de Paus over elk voorstel voor een bisschoppenconferentie. Ze maken deel uit van de bisschoppenconferentie van de Primacy waarin ze leven

Artikel 9: De bisschoppelijke waardigheid wordt toegekend aan bepaalde griffiers van hoge status, zoals rectoren van de religieuze orde, de grootmeesters van de militaire bestellingen en monniken, abten van kloosters en In Gratebus en de prefecten van de gemeenten.


Deel III: De bisschop en diocesane werkzaamheden


Artikel 1: Metropolitan Aartsbisschop:

De materiële oorzaak = hij moet geordend en theoloog van de Aristotelische Kerk
De efficiënte oorzaak = hij is gekozen door de bisschoppenconferentie die het bisdom in het geding is.
De formele oorzaak = hij troont door twee van zijn collega's met instemming van de paus.
De uiteindelijke oorzaak = hij is een lid van de bisschoppenconferentie en heeft een parochie onder zijn jurisdictie. Hij runt een kerkelijke provincie en over het algemeen een bisdom.

Artikel 2: bisschop en aartsbisschop suffragaan:

De materiële oorzaak = hij moet geordend en theoloog van de Kerk.
De efficiënte oorzaak = hij is gekozen door de bisschoppenconferentie die het bisdom in het geding is.
De formele oorzaak = hij troont door twee van zijn collega's met instemming van de paus.
De uiteindelijke oorzaak = hij is een lid van de bisschoppenconferentie en heeft een parochie onder zijn bevoegdheid, tenzij de interne statuten van de Conferentie beperken de toegang tot metropolieten alleen. Hij leidt een bisdom.

Artikel 3: Primaat Bisschop:

De materiële oorzaak = hij moet zijn geweest een goede bisschop in overeenstemming met de Canoniek Recht en consequent in het kantoor van meer dan 3 maanden.
De efficiënte oorzaak = hij is aangewezen door de Conferentie volgens de regels die zij hebben ingesteld.
De formele oorzaak = hij troont door de camerlengo of de aartsbisschop van Rome.
De uiteindelijke oorzaak = bisschop Primate is, in de naam van zijn Conferentie, de hiërarchische overste van alle bisschoppen onder zijn primaat.

- Artikel 3.1: In de veronderstelling dat de primaten alleen al maakt de besluiten, de bisschoppenconferentie heeft de macht om posterior beëindigen van een, en vervang het primaat door middel van een decreet, op verzoek van een van haar leden.

- Artikel 3.2: De primaat houdt zijn verantwoordelijkheden op het niveau van zijn provincie of bisdom.


Artikel 4: Vice-Primate Bisschop:

De materiële oorzaak = Hij moet bisschop op het moment van zijn benoeming.
De efficiënte oorzaak = Hij wordt aangewezen door de bisschop Primate volgens de regels vastgesteld door de Algemene Vergadering.
De formele oorzaak = Hij troont door de primaat.
De uiteindelijke oorzaak = Assisteert de Primate

- Punt 4.1: Vice-primaat bisschop in de afwezigheid of arbeidsongeschiktheid van de primaat, heeft alle juridische en representatieve taken heeft en dat stoel of stemming tot de Primate keert terug naar zijn stoel.

- Afdeling 4.2: Vice-primaat houdt zijn verantwoordelijkheden in zijn provincie of bisdom.


Artikel 5: bisschop emeritus:

De materiële oorzaak = Hij moet zijn geweest Bishop (andere dan emeritus) op een correcte manier en consequent meer dan 3 maanden.
De efficiënte oorzaak = Het is automatisch voor een periode van 2 maanden.
De formele oorzaak = Het is bevestigd door de bisschoppelijke Vergadering hij behoort.
De uiteindelijke oorzaak = Hij heeft het recht om een ​​lid van de Bisschoppelijke assemblage van zijn hoofdverblijfplaats zijn.
- Artikel 5.1: De titel van emeritus is een eervolle titel en van voorbijgaande aard, maar is bedoeld om de overgang mogelijk van de tijdens een overdracht of een verhuizing.


Artikel 6: titulair bisschop

De materiële oorzaak = Hij moet een verdienstelijk en voorbeeldige priester worden, en die hebben deelgenomen in de bouw van de kerk.
De efficiënte oorzaak = Hij wordt benoemd door de Curia of de paus, maar hij kan worden voorgesteld door een bisschoppelijke vergadering.
De formele oorzaak = Hij troont door de camerlengo, de aartsbisschop van Rome of de primaat van de bisschoppelijke Vergadering waarop hij afhankelijk is.
De uiteindelijke oorzaak = Hij kan een volwaardig lid van de bisschoppelijke vergadering waar hij zijn hoofdverblijfplaats onder voorbehoud van aanvaarding van de primaten en de bisschoppen van de betrokken bisschoppelijk montage.

- Artikel 6.1: De titulair bisschop verliest de titel indien hij neemt de leiding van een bisdom of diocees waarin zijn bisschoppelijk gezag effectief is. Buiten de automatische verlies van de titel, de dood of de Curia mag alleen intrekken of wijzigen van de titel 'titulaire'.


Artikel 7: De vicaris-generaal:

De materiële oorzaak = Hij moet een priester te worden. Er kan slechts een vicaris-generaal per kerkelijke provincie.
De efficiënte oorzaak = Hij wordt benoemd door de Metropolitan aartsbisschop.
De formele oorzaak = Hij troonde door zijn Metropolitan aartsbisschop.
De uiteindelijke oorzaak = Hij is verantwoordelijk om te helpen en zijn aartsbisschop te vullen in het beheer van de provincie.
- Artikel 7.1: Het Aristotelische medaillon is goud en groen.




Artikel 8: Prime Aartsdiaken:

- De materiële oorzaak = Hij moet een getrouwe van de kerk. Er kan slechts een premier Aartsdiaken per kerkelijke provincie.
- De efficiënte oorzaak = Hij wordt benoemd door zijn Metropolitan aartsbisschop.
- De formele oorzaak = Hij werd ingewijd door zijn Metropolitan aartsbisschop.
- De uiteindelijke oorzaak = Hij is verantwoordelijk om te helpen en zijn aartsbisschop te vullen in het beheer van de provincie.
- Artikel 8.1: Het Aristotelische medaillon is zilver en groen.




Artikel 9: Het Bisschoppelijk vicaris:

De materiële oorzaak = Hij moet een priester te worden. Er kan slechts een Diocesane Kerkelijke vicaris per provincie.
De efficiënte oorzaak = Hij wordt benoemd door zijn bisschop.
De formele oorzaak = Hij troont door de bisschop, die hem heeft aangewezen.
De uiteindelijke oorzaak = Hij is verantwoordelijk bij te staan ​​en haar bisschop te vullen in het beheer van het bisdom.
- Artikel 9.1: Het Aristotelische medaillon is goud en groen.




Artikel 10: De aartsdiaken:

De materiële oorzaak = Hij moet een getrouwe van de kerk. Er kan maar een aartsdiaken per bisdom of diocees worden.
De efficiënte oorzaak = Hij wordt benoemd door zijn bisschop.
De formele oorzaak = Hij troont door de bisschop, die hem heeft aangewezen.
De uiteindelijke oorzaak = Hij is verantwoordelijk bij te staan ​​en haar bisschop te vullen in het beheer van het bisdom.
- Artikel 10.1: Het Aristotelische medaillon is zilver en groen.



Artikel 11: De Kapelaan:

De materiële oorzaak = Hij moet een getrouwe van de kerk.
De efficiënte oorzaak = Hij wordt benoemd door de bisschop van zijn bisdom of provincie.
De formele oorzaak = Hij troont door de bisschop van zijn bisdom of provincie.
De uiteindelijke oorzaak = Hij is verantwoordelijk voor zijn bisschop bij te staan ​​in een bepaalde missie door de laatste.
- Artikel 11.1: Het aantal Pastors per bisdom is aan het oordeel van de bisschop tot een redelijk bedrag.

- Artikel 11.2: De Kapelaan geniet dezelfde Res parendo privileges als de Canon.

Artikel 12: De Canon:

De materiële oorzaak = Hij moet een getrouwe en theoloog van de Romeinse en Aristotelische Kerk (Level 3 Kerk manier) zijn.
De efficiënte oorzaak = Hij wordt benoemd door de bisschop van zijn bisdom.
De formele oorzaak = Hij troont door de bisschop van zijn bisdom.
De uiteindelijke oorzaak = Hij heeft de last van het helpen van zijn bisschop in Gratebus in het beheer van het bisdom of de provincie.
- Artikel 12.1: Het aantal van Canon is beperkt tot 6 voor de Metropolitan aartsbisdom, 5 voor diocesen en 4 voor suffragaan bisdommen.

- Artikel 12.1: Functies van kanunniken worden bepaald door deze wet: consultant in de religie - alleen op het grootstedelijk niveau, hoofd bisdommen - op het niveau van in grootstedelijke en aartsbisdom, Verantwoordelijk voor de schatkist, Verantwoordelijk voor de leer, verantwoordelijk voor de betrekkingen met de priesters, kortharige teckel-op alle niveaus.



Canonieke tekst op de seculiere clerus, Gezien en goedgekeurd in Rome door de Heilige College tijdens het pontificaat van de Heilige Vader Eugene V de tweeëntwintigste dag van de maand juli, het jaar MCDLVII van onze Heer, de dag van Sint Marie-Madeleine .

Voor het eerst gepubliceerd door de late Zijne Eminentie Jeandalf op de achttiende dag van augustus, het jaar MCDLV van onze Heer, de dag van de Apostel St. Helena, herzien en gepubliceerd door Zijne Eminentie Aaron Nagan, kardinaal camerlengo, op de elfde dag van juli, in het jaar MCDLVI van onze Heer, op de dag van Sint-Benedictus, herzien, gewijzigd en gepubliceerd door de vorige vierentwintigste maand juli, in het jaar MCDLVII van onze Heer.
ruwe vertaling door Elequest
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Boek 2 - Regimini secularis eccleasiae
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Boek 3 - Regimini regularis ecclesiae
» Boek 3.1: Inleiding
» Boek 3.3 Organisatie van de reguliere clerus
» Boek der Deugden 3. De Eclips
» Boek der Deugden 2. De Prehistorie

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerkelijke Provincie Keulen :: De Bibliotheek :: Het Canoniek Recht-
Ga naar: